Igår till middag lagade jag fiskgratäng. Jag utgick från ett gammalt recept som min mamma brukade laga; helstekt lax i ugn med en sås på grädde, ketchup och dill, men bytte ut fisken mot torskfiléer och ketchupen mot tomatpuré. Sen la jag ost på alltihop, för att göra det lite mer LCHF vänligt.
 
Fiskgratäng:
800 g torskfilé
2 dl grädde
75 g philadephia
2 msk tomatpuré
2 msk hackad dill
salt och peppar
150 g riven västerbottensost
 
Smöra en ugnsfast form och lägger ner fiskfiléerna, salta och peppra. Blanda grädde, philadelphia, tomatpuré och dill till en slät sås och slå över fisken. Toppa med västerbottensost och gratinera i ugnen i 180 grader tills fisken är klar och gratängen fått fin färg.
 
Jag garnerade med räkor och citronskivor, och serverade ångkokt broccoli och en grönsallad till. Barnen fick ris till.
Fisk, Keto, LCHF, Middag, Recept,

Kommentera

Publiceras ej