Ikväll blir det blomkålsgratäng med falukorv (välj en med över 85% kött) och grönsallad. Min stora kille, A, är ju inte så förtjust i gratinerad ost, så jag väl lämna en bit av gratängen utan riven ost...
 
Trädgården har överlevt på egen hand under semestern nästintill oskadd, men rädisorna blev det inte mycket av. Jag har heller inte planterat sallad än, men i helgen blir det av! Får väl sätta lite nya rädisor också. Borde egentligen går ut och kolla att rådjuren inte lyckats bryta sig in till broccolin, men det regnar, och jag är förkyld. Det får vänta.
 
Blomkålsgratäng:
400 g broccoli (jag använde frusen idag)
200 g färskost, typ philadelphia
2.5 dl vispgrädde
50 g smör
salt och peppar
2 tsk vitlökspulver
ca 500 g blomkål, bruten i buketter
ca 200 g riven ost
 
Värm ugnen till 180 grader.
Koka broccolin så den blir mjuk, och låt rinna av.
I grytan, blanda färskost, grädde, smör och vitlökspulver. Purea med en handmixer tills det blir slätt, blanda i broccolin och purea igen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg blomkålen i en ugnsfast form och häll över gratängsåsen. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i ca 40 minuter eller tills blomkålen är mjuk och gratången fått fin färg.
 
Till gratängen serverade jag stekt falukorv och en grönsallad.
 
Keto, LCHF, Recept,

Kommentera

Publiceras ej